DONEAZA 3 LA MIE

Codul Fiscal da voie managerilor sa directioneze 20% din impozitul pe profit catre organizatiile neguvernamentale.
Banii pot fie sa ajungă la stat, sau pot fi folositi de catre un ONG în proiectele sale.
Ce puteţi să faceţi pentru a ne ajuta:

sa ne contactati;

sa semnati cuAsociatia Femeilor din Mediul Rural din Romania un contract de sponsorizare prin care declarati ca directionati 20% din impozitul de profit (limitat de 3 la mie din cifra de afaceri) pana la sfarsitul anului;

Nota: In cazul in care nu semnati astfel de contracte de sponsorizare pana la 31 decembrie, banii trebuiesc virati la bugetul de stat.
Potrivit procedurii din Codul Fiscal, patronii sau administratorii firmelor trebuie doar sa aleaga proiectele in care cred si sa semneze contractele de sponsorizare.
Potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, modificată (art. 21 alin. 4, lit. p) :
Platitorii de impozit pe profit au posibilitatea de a scadea din impozitul pe profit datorat sumele aferente sponsorizarii si/sau mecenatului, in limita minima precizata mai jos:
a) 3 la mie din cifra de afaceri
b) 20% din impozitul pe profit datorat.


Companiile pot scadea sumele platite cu titlu de sponsorizare din impozitul pe profit datorat in cursul anului, urmand sa regularizeze aceste sume in functie de datele existente la inchiderea exercitiului financiar. Regularizarea impozitului pe profit datorat anual, diminuat cu sumele plătite cu titlu de sponsorizare, se face prin depunerea declaratiei anuale de impozit pe profit (101).